• English
  • Nederlands

Cloudbusting

40 JAAR KATE BUSH

Wordt als de nummer 1 Kate Bush tribute act beschouwd!

Van een stem zoals die van Kate Bush is er geen tweede te vinden. Tot je zangeres Mandy Watson van de vijfkoppige Engelse formatie Cloudbusting aan het werk hoort…

Zij weet de unieke sound en emotie van de meeslepende songs die Kate Bush de wereld heeft geschonken zo identiek te vertolken dat je gelooft dat de diva in eigen persoon op het podium staat. In ’40 years of Kate Bush’ beleven de muzikale schatten uit het repertoire van Bush, zoals ‘Wuthering Heights’, ‘Don’t give up’, ‘Babooshka’ en ‘The man with the child in his eyes’ een indrukwekkende renaissance! Dat beamen ook haar bandleden, die met ‘grand dame’ Bush zelf hebben opgetreden, zoals bassist Del Palmer en drummer Preston Heyman: “Het is alsof we de stem van Kate zelf horen!”

Momenteel staat de muziek van Kate Bush terug in de actualiteit door de aanwezigheid van het nummer ‘Running Up That Hill’ in het vierde seizoen van de populaire Netflix serie ‘Stranger Things’. Deze wereldhit uit 1985 wordt massaal gestreamed en staat opnieuw op nummer 1 in tal van landen!

VRT: “Netflixserie ‘Stranger Things’ doet Kate Bush herontdekken: ‘Running Up That Hill’ bestormt na 37 jaar de hitlijsten”

HLN: “Dit is de reden dat Kate Bush opnieuw wereldhit scoort met ‘Running Up That Hill’”

BBC: “’Running Up That Hill’ raast van nummer 2 naar nummer 1”

De muzikale verdiensten van Kate Bush zijn legendarisch. Wereldwijd domineerden haar songs jaren lang de hitlijsten. In België stond ze in 2021 met niet minder dan drie songs in de Radio 2 Top 2000. Haar ontroerende en hartverwarmende songs inspireerden de leden van Cloudbusting om haar werk levend te houden voor de jongere generatie muziekliefhebbers. En die vallen massaal voor de gave van Kate-lookalike Mandy Watson om haar idool natuurgetrouw op het podium te zetten, met dezelfde stem, flair en warme band met het publiek die Kate Bush zo geliefd maakte. Veel bezoekers worden zo gegrepen door de show dat ze keer op keer terugkomen.

Visuele projecties en filmfragmenten van optredens van Kate Bush maken de tribute concerten van Cloudbusting tot een ervaring die je helemaal onderdompelt in de muzikale verbeeldingskracht van Kate Bush.

Cloudbusting is te boeken bij PDH Bookings & Agency