Neverus

Neverus

Adem. Duik. Kom boven. Zwem. Plons in de melodische intensiteit van Neverus.

De brullende getijden trekken je door een donder van drums; een orkest schudt de lucht boven je hoofd woedend door elkaar. De rivieroevers schieten voorbij, riffs en harmonieën komen tot leven, terwijl een onderstroom van percussieve bas je dwingt om te blijven bewegen.
Naar adem snakkend probeer je je aan de zang vast te houden, en het trekt je alleen maar verder naar beneden…..

Afkomstig uit Eindhoven, de metal hoofdstad van Nederland, heeft Neverus een vliegende start als ze de eerste nummers van hun debuutalbum uitbrengen.

Frontman Jack Streat (zang, gitaar) deelt zijn gedachten over het pad wat genomen is en nog voor hun ligt:

“We waren vastbesloten dat ieders eerste indruk van ons een juiste gelijkenis van onze muzikale bedoelingen moest zijn. Begin gelijk sterk vanaf het woord “go” – we hebben zoveel geïnvesteerd in de vormgeving van dit album, op maat makend om het fris, attent en compleet te laten zijn. Nu het klaar is kunnen we erover praten en we kunnen amper wachten om te zien wat het oproept bij mensen.”

Neverus begon in 2019 als Jack’s geheime solo project. Drummer Joris Sevat raakte vrijwel direct betrokken, bassist Roman Potasse volgde niet lang daarna. Robin Ritzen maakte de line-up compleet als Jack’s tegenhanger op gitaar, en de 4 leden vormen sindsdien één front, evoluerend in een volwaardige band van goedgehumeurde muzikanten.

“Het was tamelijk makkelijk om mijn plaats hier te vinden”, merkt Robin op. “Er waren nog maar een paar onafgemaakte nummers toen ik erbij kwam, dus ik vroeg me af hoe ik mijn stem zou kunnen vinden in de band. Maar echt, we zijn allemaal één stem hier – de nummers zijn niet geschreven vanuit het perspectief van alleen maar één instrument”.

Jack voegt hieraan toe: “Het is een interessante verschuiving in manier van denken vergeleken met wat ik had in het verleden. Ik kan eigenlijk heel veel ervan kwijt in mijn andere rol als frontman van Lemuria (Symphonic Black Metal, België), waar ik alleen de zang doe, 90% daarvan is schreeuwend. Ik vraag me niet langer af in welke noot het nummer is, hoe technisch (of moeilijk) de riffs zijn, en meer van dat soort dingen. De vraag is alleen maar “werkt het nummer?” – en dus bracht ik die mindset mee naar Neverus”.

Dit betekent natuurlijk niet dat luisteren naar Neverus een wandeling in het park is….
Feitelijk, er is een aanzienlijke complexiteit – lagen van orkestraties, gitaren, en zang combineren samen om een verschuivende, melodische hersenschim te vormen, naar voren geduwd door een krachtige ritme sectie. Maar er is een plek voor alles, en alles heeft zijn plek. Dat is het motto van Neverus.

Neverus is exclusief te boeken bij PDH Bookings & Agency