Somewhere on Stage

logo-sos

In het najaar van 2002 besluiten drie muzikanten een nieuwe uitdaging aan te gaan. De vraag naar “eigen werk” neemt af maar er is een nieuwe markt in opkomst, die van de tributebands. Het is voor de muzikanten geen moeilijke beslissing aan wie zij dit muzikale eerbetoon gaan brengen, aan de grootste Britse Metal legende alle tijden: Iron Maiden. In korte tijd worden twee gitaristen gevonden en richt de band zich op een representatieve setlist met Maiden klassiekers.

Aan het eind van 2003 staat de band voor het eerst op de planken in Utrecht en Amsterdam en beide optredens blijven niet zonder gevolgen. Programmeurs van grote pop podia en festivals zien waar de band toe in staat is. Al gauw heeft de band met behulp van een bookings agency een overvolle agenda, zalen zijn uitverkocht en de fans genieten van de muzikale perfectie die Somewhere on Stage nastreeft. De band speelt op verschillende fanclubdagen en wordt in Nederland, België en Duitsland weggezet op festivals als voorprogramma of after party act van grote namen zoals Vengeance (NL), Hysterica (S) en ex-Accept zanger UDO (D). In 2010 vaart de band zelfs de Noordzee over om een tournee in de UK af te werken.

Hedendaags zijn de shows, vanwege de jarenlange ervaring, muzikaal beter dan ooit daarvoor en elk podium is geschikt om de formatie te laten optreden. Voor speciale gelegenheden is de band in staat op klassieke albums zoals The Number Of The Beast of Live After Death integraal ten gehore te brengen. De muzikanten hebben de looks van een echte rockband vergezeld door een energieke frontman die elke zaal omtovert tot een kolkende massa. Een groot videoscherm met Iron Maiden video’s doet het nostalgische gevoel van de jaren ’80 terugkeren. Met visuele effecten en (waar mogelijk) vuurwerk, rook, vlammen, fonteinen, een striptease act van Charlotte the Harlot en een drie meter grote Eddie Mascotte die over het podium beweegt is de band klaar om nog méér harten van Iron Maiden fans te veroveren.

www.somewhereonstage.co.uk