• English
  • Nederlands

The Music of Genesis

Toegewijde muzikanten spelen deze legendarische muziek!

Het is 2009, Hannover, Duitsland. Elmar Ferner, Jochen Pietsch, Niklas Turmann, Michael Schugardt en Momme Boe waren studenten aan de gerenommeerde Universiteit van Muziek, Drama en Media in Hannover.
Als onderdeel van hun diploma uitreiking speelden ze 2 concerten met muziek van Genesis en Phil Collins. Ze noemden de band “The Farm”, genoemd naar de opnamestudio in Surrey, Engeland, die Genesis had opgezet.

De concerten waren onmiddellijk uitverkocht, werden zeer goed ontvangen en voor het nageslacht gefilmd en gepost op YouTube.

Tot hun verbazing was er een overweldigende reactie van Genesis en Phil Collins fans over de hele wereld. Veel merkten op hoezeer de band klonk als de originele band en vroegen wanneer ze gingen toeren. Veel lof en een potentiële mogelijkheid dus…

Echter, deze reactie was en kon niet worden voorzien. Iedereen had al plannen voor de toekomst. En hoewel het een fantastische afsluiting van hun studietijd was, stopte de band bijna net zo snel als dat ze opgericht was.
Het zou ruim 10 jaar duren voordat ze weer bij elkaar kwamen.

Begin 2019. Een producent met een grote passie voor en kennis van de originele band, zocht al lange tijd naar mogelijkheden om een ultieme tributeband samen te stellen. Niets kwam ook maar in de buurt.
Bij toeval stuitte hij op YouTube op The Farm concerten en hij was onmiddellijk onder de indruk. De essentie van wat nodig was was onmiskenbaar daar. Hij verspilde geen tijd en na een serie telefoongesprekken en zoom meetings overtuigde hij de muzikanten om weer samen te komen om te zien of de magie en chemie er nog steeds was. In 2020 gebeurde dat en het was er zeker nog.
“Het voelt als een schoolreis met oude vrienden. Het is alsof we gisteren nog onze repetities hadden, niet 11 jaar geleden”, zei zanger Elmar Ferner.

Daarna stemde iedereen toe om zich in te zetten om de best mogelijke concert ervaring te produceren, dat is ook wat de muziek van Genesis behelst. Voor de openingstoer die start in september 2024, zal de band “The Best from 1976 to 1980” uitvoeren. De show zal bestaan uit nummers die al lange tijd niet meer live gespeeld zijn, van de albums “A trick of the Tail”, “Wind & Wuthering”, “And then there were three” en “Duke”.

We kijken ernaar uit om je bij een van onze concerten te zien!

The Music of Genesis is exclusief te boeken bij PDH Bookings & Agency

themusicofgenesis.com

Facebook | Instagram | YouTube