Xeno

Xeno

Het is een visitekaartje met een gouden randje die de ambities van de Zeeuwen goed weergeeft.

Xeno is een progressieve metal band uit Middelburg, Nederland, die extreme sounds combineert met verrassende passages. Gecombineerd met inspirerende teksten uit een tal van filosofische en persoonlijke onderwerpen creëert Xeno een zeer unieke atmosfeer waar luisteraars zich in kunnen verliezen. De muziek zelf is beïnvloed door bands als Periphery, Tesseract, Opeth, Plini en Porcupine Tree maar ook bijvoorbeeld door Lamb of God.
Opgericht in 2008 onder de naam Semiazas had Xeno een compleet ander gezicht dan nu. Na meerdere veranderingen in line-up, genre en zelfs bandnaam, kwam het eerste album ‘Atlas Construct’ in 2016 uit. De meeste critici benoemde het gigantische potentieel en de unieke sound van de band:
“Het is een visitekaartje met een gouden randje die de ambities van de Zeeuwen goed weergeeft.” – 3voor12
Het tweede album, getiteld Sojourn, is uitgebracht op 30 oktober 2020 via Art Gates Records. Het materiaal voor Sojourn is geschreven in de afgelopen 2 jaar na de laatsteline-up verandering, waardoor er een speelse combinatie van de traditionele sound en de invloed van de nieuwe bandleden ontstond. Xeno heeft zich als geheel maar ook individueel overstegen, waardoor er een muzikaal divers album is gemaakt, terwijl ze nog trouw blijven aan hun unieke identiteit. Sojourn is door velen geprezen als een van de beste progressive metal platen van 2020.
“Xeno zorgt dit jaar met ‘Sojourn’ voor dé Nederlandse progmetalverrassing.” – Aardschok
Iedereen die Xeno wel eens live heeft gezien is het er over eens dat de band een fantastische show geeft. Met krachtige vocalen, riffs en een gigantische podium energie, is de intensiteit van Xeno niet te ontkennen. Dit is een van de redenen dat Xeno met bands als bijvoorbeeld Voivod, Carach Angren en Spoil Engine het podium heeft gedeeld.

Xeno: dé Nederlandse progmetalverrassing

Xeno is exclusief te boeken bij PDH Bookings & Agency

www.xenometal.com